Veelgestelde vragen

Hieronder worden een aantal veelgestelde vragen over tafeltennis en onze vereniging beantwoord. Niet alleen nuttige, maar ook leuke informatie!

1. Wat is jullie telefoonnummer?
Het telefoonnummer in de zaal is 071 407 2875

2. Is de zaal elke dag geopend?
Ja, er zijn elke dag activiteiten en trainingen in onze zaal. Natuurlijk zijn we niet de hele dag geopend. Kijk dus in onze kalender of onder 'trainingen' wanneer de standaard speeltijden zijn.

3. Wat bieden jullie voor beginnende spelers?
Elk jaar organiseren wij tweemaal een kennismakingscursus. Er is een aparte cursus voor jeugd en voor senioren. De eerste cursus is in het voorjaar, de tweede in het najaar. Zo kunnen geïnteresseerden op een laagdrempelige manier kennismaken met tafeltennis en met onze vereniging.

batjes4. Ik heb nog een eigen tafeltennisbatje liggen. Kan ik hiermee spelen?
Wij raden iedereen - en vooral beginnende spelers - altijd aan met een degelijk tafeltennisbatje te spelen. Helaas laat de kwaliteit van de batjes van een sportzaak veel te wensen over. Koop deze dus echt niet! Voor €52,50 kan een complete beginnersbat inclusief hoesje worden aangeschaft. Kijk ook eens op deze pagina.

5. Hoeveel leden heeft TTV Rijnsoever?
TTV Rijnsoever heeft ongeveer 160 leden

6. Wanneer is TTV Rijnsoever precies opgericht?
De vereniging is opgericht in 1980. Er is door de tijd gespeeld in verschillende accommodaties verspreid over Valkenburg en Katwijk. Onlangs is het 35 jarige jubileum gevierd.

7. Voor welke leeftijd is tafeltennis geschikt?
Ons jongste lid is 7 jaar oud, terwijl ons oudste lid 85 jaar is. Kortom: de sport is geschikt voor alle leeftijden en wij hebben voor elke leeftijdsgroep het juiste aanbod!

8. Is tafeltennnis een dure sport?
Nee, dat is het zeker niet. In vergelijking met andere sporten, zoals voetbal, tennis, hockey of basketbal is tafeltennis zelfs zeer goedkoop. En daarnaast geeft lidmaatschap recht op onbeperkt spelen, het hele jaar door! Kosten voor bijvoorbeeld materiaal (batje, schoenen) zijn ook goed te overzien.

9. Ik wil competitie gaan spelen. Hoe werkt dat?
ScorebordIn overleg met je trainer wordt je vooruitgang en niveau beoordeeld. Competitie wordt gespeeld in teams van minimaal drie (jeugd) of twee (Duo senioren) spelers. Het leukste is als je tegelijk begint met competitie spelen met mensen van je eigen niveau en leeftijd. Is dit niet mogelijk, dan kijken we altijd of er een bestaand team is waar je bij kunt. Competitie kun je spelen op de donderdagavond of op de vrijdagavond (vanaf 20:00 uur). Jeugdcompetitie is op zaterdag vanaf 11:30 uur.

10. Hoeveel speeltafels heeft TTV Rijnsoever?
Standaard staan tien wedstrijdtafels opgesteld in onze zaal. Deze staan ruim, zodat ze voldoen aan de competitie-eisen. Maar we hebben nog meer tafels. Met toernooien en evenementen kunnen we maximaal 14 tafels plaatsen.

11. Welk niveau speelt het eerste team?
Het eerste seniorenteam van TTV Rijnsoever komt uit in de Landelijke Derde Divisie. Hiermee vormen zij het vlaggenschip van de vereniging. Op zaterdagmiddag (15:00 uur) worden de thuiswedstrijden gespeeld.

12. Hebben jullie een eigen bar?
Ja, in onze gloednieuwe eigen accommodatie is ook een ruime bar geplaatst. Je kunt na de training of wedstrijd dus gezellig een drankje blijven doen tegen verenigingsprijzen.