Geslaagd Euro toernooi

Afgelopen zondag heeft het Rijnsoever Euro toernooi weer plaatsgevonden. Het was erg gezellig, met positieve deelnemers, mooie wedstrijden en een goede sfeer 😊 

De dag begon dit keer iets minder soepel. Niet iedereen kwam namelijk opdagen en ze hadden zich ook niet afgemeld. Johan moest dus alle schema’s weer omgooien. Maar gelukkig is Johan goed in wat hij doet en had hij binnen no time weer hele nette schema’s gemaakt. In totaal hadden we iets meer dan 70 inschrijvingen voor het toernooi, maar met wat afmeldingen kwamen we op net iets minder dan 70 deelnemers.

De eerste wedstrijden gingen van start en de sfeer was goed. Rond de lunch gingen we de euro ronde spelen. Tijdens deze euroronde vielen er echte euro's te winnen. Per deelnemer zat er €2 in de pot.

Deze ronde gaat als volgt:
Je speelt 1 game tot de 21. Je kunt tegen iedereen komen te spelen. Afhankelijk van je niveau en die van je tegenstander krijg je punten voor of achter.
Als je verliest lig je uit de euroronde (knock-out systeem). Je verliest dan ook al je euro's. Als je wint krijg je alle euro's van je tegenstander. 

Na twee rondes mocht je kiezen: wil je nog een ronde doorspelen of wil je stoppen. Als je stopt mag je de helft van je euro's houden. De andere helft gaat naar je tegenstander. Die gaat dan door naar de volgende ronde. 

Niemand wilde voorafgaand aan een wedstrijd stoppen. Iedereen durfde het aan nog een ronde verder te gaan en voor het grote geld te spelen. Uiteindelijk was er een finale tussen Fabian van Salamanders en Ron van Pecos. Na een spannende wedstrijd ging Ron er met de buit van maar liefst €136 vandoor!! 💰💵   

Daarna ging het 'gewone' toernooi weer verder.
Rond half 6 werden de finale's gespeeld. Voor de finales werden er nog wat telborden neergezet. Wel zo leuk, want dan kan ook het publiek goed meekijken 🏓  

Daarna was het tijd voor de prijsuitreiking. Winnaars konden een mooie trofee winnen én er zaten wat repen chocola tussen. Daarna aten we met zo’n 25 mensen nog een pizza op de club 🍕 

Al met al was het een ontzettend leuke dag met veel positiviteit. Iedereen bedankt voor deelname! En vrijwilligers bedankt voor het helpen en voorbereiden.

Het volgende toernooi vindt plaats in november. De datum is nog niet bekend. Meer info volgt later.


Groetjes, 

de toernooileiding