Huldiging Jitte op Gemeentehuis

Op 28 mei 2022 jl. mocht Jitte de Klerk zich 'Nationaal Jeugd Meerkamp Kampioen meisje onder 15' noemen. Na een lang Meerkamp toernooi (toch wel de Champions League van het Jeugdtaffeltennis)  mocht zij op deze dag de hoogst haalbare plek betreden! Bij zo'n gigantische prestatie als deze hoort toch wel een bijzondere huldiging. Als vereniging hebben wij contact opgenomen met gemeente Katwijk voor een huldigingsaanvraag. Nadat we een datum en tijd hadden vastgesteld, mochten wij Jitte (en haar familie) uitnodigen op het gemeentehuis. Dit werd donderdag 18 augustus om 19.00
Jitte kreeg een week voor de huldiging een kaart, met daarin de uitnodiging om op deze donderdag op het gemeentehuis te verschijnen. Haar ouders en broers, die deels van dit plan op de hoogte waren, werden ook uitgenodigd. Verder stond er in de kaart dat er ook een aantal andere mensen van Rijnsoever aanwezig zouden zijn. Maar wie, dat zou nog even een verrassing blijven.
Om op het gemeentehuis te verschijnen, heb je natuurlijk wel 'leuke' kleding nodig, dus Jitte heeft de dag voor de huldiging nog een shop dag gehad ;-)
 
Donderdag 18 augustus verzamelde we rond 18.50 bij de ingang van het gemeentehuis, daar kwam Jitte ook te weten wie er allemaal mee naar de huldiging kwamen. Naast haar ouders en broer Bjorn (broer Niels was helaas verhinderd) waren dit haar oom en tante, vrienden en teamgenoten (ook wel bekend als 'de Bolletjes'), trainers/coaches Esther Jansen en Anne van Duivenbode, vertegenwoordigers van TTV Rijnsoever Marianne van Duijvenbode, Ed Bruinen (ook vertegenwoordiger van ons bestuur) en Corine vd Marel.
De ontvangst van wethouder Sonny Spek was hartelijk en ontspannen. Hij heeft Jitte het hemd van het lijf gevraagd over de Nationale Jeugd Meerkamp, het tafeltennissen en wat Jitte nu zo leuk vindt aan het spel. Ook gaf onze wethouder aan zelf een uurtje te hebben gespeeld in onze zaal. Een verrassing voor alle aanwezigen! Na een gezellig gesprek met elkaar, voorzien van koffie/thee of water met wat lekkers, was daar het moment van de huldiging. De wethouder feliciteerde Jitte met haar fantastische resultaat en wenste haar een mooie toekomst toe. Jitte kreeg een bos bloemen als aandenken. Na de huldiging zijn we buiten foto's gaan maken. Eerst Jitte en de wethouder, daarna met familie en vrienden. Een stralende Jitte zagen we!