TTV Rijnsoever op NK paratafeltennis en op de Kampioenendag Dirk Kuyt Foundation

Afgelopen zaterdag was TTV Rijnsoever met 2 spelers en 3 begeleiders vertegenwoordigd bij de Nederlandse kampioenschappen Para Tafeltennis onderdeel schuiftafeltennis. Het toernooi werd gespeeld in het Topsportcentrum Rotterdam (Feyenoord). Onze ervaren schuiftafeltennissers Willem Peter Vixseboxse en Taco Bleijerveld kwamen uiteindelijk terecht op een 5e en 6e plek. Ondanks hun goede spel en inzet moesten zij genoegen nemen met een wat lagere klassering als verwacht. Reden voor deze resultaten was voornamelijk te vinden in het voor onze spelers onbekende soort batje waarmee hun tegenstanders speelden. Schuiftafeltennis is een vorm van tafeltennis waarbij het materiaal en de regels afgestemd worden op de mogelijkheden van de spelers en hun beperking. Het probleem is dat nog geen eenduidigheid bestaat in de beste en toegestane materialen. Een wel zeer vriendelijk dame bood ons gratis een exemplaar van dit “nieuwe” batje aan om dit uit te proberen door onze spelers.

 

Tafeltennis clinic op de Kampioenendag van de Dirk Kuyt Foundation.

Op sportpark Nieuw Zuid worden op zaterdag 16 juni allerlei vormen van aangepaste sporten (Parasporten) gedemonstreerd en wordt u uitgenodigd hieraan mee te doen. De Tafeltennisvereniging staat van 13.00 tot 16.00 uur klaar om via demonstraties en zelf meedoen te laten zien wat paratafeltennis te bieden heeft. U vindt ons in het restant van de oude kantine (KOK). Door onze spelers wordt op 3 tafels standaard rolstoeltafeltennis en schuiftafeltennis gedemonstreerd en kunnen de kleintjes terecht op onze midi TT-tafeltjes. Trinko Keen (oud internationale toptafeltennisser) draagt geheel belangeloos een deel van onze kosten voor deze dag

Voor informatie over Para (mindervaliden/gehandicapten) tafeltennis kunt u terecht bij Jan Holten: jholten@ziggo.nl. Wij spelen al 13 jaar 3x per maand op zondagmiddag in onze zaal in het Combi-gebouw op Sportpark de Krom; ingang hek Tennisparkweg.