Workshop tafeltennis bij bibliotheek

In de bibliotheek is altijd wat te doen. Zeker in de zomer, want dan worden er allemaal leuke activiteiten georganiseerd. Eens iets anders dan alleen boeken en films. In plaats van een boek lezen over tafeltennis, konden 12 jonge deelnemers uit Katwijk op een leuke manier kennismaken met de sport. TTV Rijnsoever gaf op 19 augustus namelijk een workshop met na afloop een heuse demonstratie.

Al een hele tijd eerder was de wervingscommissie benaderd door de bibliotheek, omdat ze bezig waren met een speciaal zomerprogramma. De vraag was of wij een workshop of activiteit zouden kunnen verzorgen, waarbij kinderen zich voor een klein bedrag (€2,-) konden inschrijven.
Robbert was van tevoren gaan kijken op locatie, om de beste plek uit te zoeken voor te workshop. Omdat we een aantal midi-tafels hebben, was een geschikte plek snel gevonden; er hoefde maar enkele boekenkasten een paar meter te worden verplaatst.

Gewapend met drie kleine tafels, een bak vol batjes, balletjes werd alles klaar gezet voor de middag. Jasper en Robbert wisten de kinderen twee uur lang te boeien en uit te dagen met lastige oefeningen, snelle spelletjes en bijzondere weetjes. Letterlijk alles werd uit de kast gehaald om er een leuke middag van te maken... dus ook de boeken! Na een klein toernooitje, waarbij de winnaar een voucher voor een gratis kennismakingscursus won, werd afgesloten met de demonstratie. De kinderen en ook ouders die waren komen kijken vonden het super! Graag komen we dan ook nog een keertje terug bij de Bibliotheek Katwijk voor een vervolg. En oh ja... heb je de aftermovie al bekeken? Doe dat hier!