Meisjestoernooi was een groot succes!

Zaterdag 10 juni was het dan eindelijk weer zover: het meisjestoernooi werd na een paar jaar afwezigheid voor het eerst weer gespeeld. Dit jaar hebben Eline en Esther van TTV Rijnsoever de organisatie op zich genomen. Met een ontzettend mooi aantal van 27 deelnemers kon het toernooi zaterdagochtend van start gaan. Meisjes van verschillende verenigingen waaronder Docos, Avanti, DHC, TOGB en TTV Rijnsoever deden mee aan dit gezellige toernooi. Het beloofde een leuke dag vol gezellige activiteiten speciaal voor meiden te worden. Bij binnenkomst hadden de meiden er al erg veel zin in: veel lachende gezichten en ze kwamen al vroeg naar de vereniging om een balletje met elkaar in te spelen.  

Om 9:30 uur begon het toernooi. Renske van Bruchem was gevraagd om vooraf een warming-up met aerobic tt te verzorgen. Dit was een groot succes. Alle meisjes van jong tot oud deden gezellig mee. Verschillende danspasjes en tafeltennis bewegingen werden uitgevoerd op de muziek. Sommige kinderen konden er geen genoeg van krijgen en wilden na ruim een half uur eigenlijk nog wel even doorgaan. Echter stond het volgende onderdeel al op het programma: de spannende wedstrijden.  In verschillende poules streden de meiden om de bovenste plek te bemachtigen. Het was erg leuk om te zien dat alle meiden elkaar hielpen met tafeltennisregels en tafeltennisslagen. Van tellen tot goed serveren, door alle hulp aan elkaar kon iedereen op een leuke manier mee doen, ook de meisjes die nog geen lid van een tafeltennisvereniging waren. Er was een poule met wat oudere meiden. In deze poule werden zeer mooie en spannende rally’s gespeeld . Iedereen in deze poule was aan elkaar gewaagd, waardoor er vaak spannende uitslagen op de telborden verschenen.  

Na al deze inspannende activiteiten was het dan ook wel even tijd voor een lekkere lunch. Er waren verschillende broodjes en beleg waar de meiden uit konden kiezen en er was dan ook voor iedereen wel wat lekkers bij. Natuurlijk werd de lunch wel gegeten van mooie prinsessenbordjes en was er ook roze Yoghi drink aanwezig.  

Na de lunch was het tijd voor een dubbelronde. Iedereen kon met zijn meegebrachte vriendinnetje samen wat wedstrijden spelen. Sommige duo’s kregen een paar puntjes voorsprong om het niveau wat gelijk te trekken. Als je verloor dan lag je helaas uit het dubbeltoernooi.  Dit was echter niet zo heel erg want dan was er meer tijd om lekker te make-uppen en te nagellakken. Dit werd dan ook volop gedaan. Al snel verschenen er vele meiden met felle kleurtjes nagellak op hun nagels en ook de begeleiding werd flink onder handen genomen. Zo ontkwam zelfs Johan (enige aanwezige jongen) van de toernooi organisatie niet aan een mooi oranje kleurtje op zijn nagels.  

Na afloop werden alle prijzen uitgereikt. Voor de nummers 1 tot en met 3 van iedere poule in de enkelronde was er een mooie prijs. De twee gelukkige winnaressen in de dubbelronde, Isa Pol en Jitte de Klerk, kregen zelfs een hele speciale prijs. Beiden kregen een super mooi tenue van Paralympisch kampioen Kelly van Zon. Natuurlijk ook nog een bedankje voor Corine v/d Marel en Marianne van Duijvenbode voor het draaien van de bardienst. De meiden vonden het een ontzettend leuke dag en we hopen dat de editie van volgend jaar net zo leuk gaat worden!