Eline wint eerste prijs bij DHC Toernooi *VIDEO*

Door: Mieke van der Plas

Zondagochtend 8.30. Er stond weer eens een toernooi op het programma. Bij DHC in Delft.

We waren even in de veronderstelling dat we een verkeerde afslag hadden genomen en in een Wellness center waren beland, want eenmaal binnen bij DHC brak het zweet ons uit. Niet van de spanning, maar van de thermostaat die op standje tropisch stond. Met een paar liter water hielden we het hoofd koel en begonnen we met inspelen.

Eline en ik zaten in dezelfde poule. Voor de nummers 1 en 2 was er een beker. Johan en Robbert waren in aparte poules ingedeeld, maar daartussen zouden nog kruisfinales worden gespeeld. Na de poules en de tegenstanders bestudeerd te hebben, kwamen we tot de conclusie dat met 4 bekers terugkeren naar Katwijk, best haalbaar moest zijn.

Mijn eerste wedstrijd was, hoe kon het ook anders, tegen Eline. Een 5-gamer, alweer… Ik won, alweer…! Ik dacht goed op koers te zijn, maar verloor daarna twee partijen. Robbert haalde de kruisfinale net niet. Johan stond goed te spelen, maar struikelde op de drempel van de finale.

Alle hoop was gevestigd op Eline. Koel en berekenend sleepte ze de ene na de andere overwinning binnen en hield daarmee de Rijnsoevernaam en de beker hoog. Nadat Robbert zijn kersttrui had aangetrokken konden we de overwinning van Eline gaan vieren in het Pannenkoekenhuis.

’s Avonds bij de kerstboom met een dekentje en kop thee, keek ik terug op een geslaagde dag. Het was gezellig. Eline, geef je welverdiende trofee een mooie plaats! En mijn beker… ach die komt volgende keer wel…