RABO wensenfonds TT-materialen in gebruik genomen

Wensenfonds RABO in de tafeltennispraktijk

 

Afgelopen zondag was de start van het seizoen 2016/2017 voor onze mindervalide (meervoudig lichamelijk) sporters. Sinds 2005 wordt er wekelijks gespeeld door een 16-tal bewoners van het Zeehos. Het spel is aangepast aan de mogelijkheden van de individuele speler en de spelers worden begeleid door een groep van 8 begeleiders.  Iedereen was blij dat de zomerstop afgelopen was en begon met vernieuwde energie tegen het balletje aan te slaan; ieder op zijn eigen manier en eigen niveau. Een schenking uit het RABO wensenfonds stelde de vereniging in staat versleten en soms kapotte materialen te vervangen; waaronder een centercourt (flappen) wagen, centercourts, ballennetjes, teltafeltjes en telborden. Deze zaken maken het leven van de begeleiders een stuk gemakkelijker en dus prettiger. Alles is echter betrekkelijk; vraag blijft of een speler liever verliest met een goedwerkend en duidelijk telbord of wint met een kapot en slecht werkend telbord. Als toetje van een geslaagde seizoenstart melde zich 2 nieuwe begeleiders; met dank aan Loes Olivier van de VIP/Welzijnskwartier. Door deze uitbreiding kan deze groep groeien tot een 20 spelers.

 

 

Nieuw 2e groep G-sporters

Op woensdagavond 21 september 20.00 wordt de kick-off gehouden voor een 2e groep Para-tafeltennissers; deze kick-off wordt ondersteunt vanuit Welzijnskwartier, NTTB en NOC-NSF. In deze groep gaan mensen spelen met een psychische beperking. Ook hier geldt dat het spel wordt aangepast aan het individu en dat voldoende begeleiding aanwezig zal zijn.

 

Info

Voor informatie over Para (G) - tafeltennis kunt u terecht bij Jan Holten: jholten@ziggo.nl. Voor alle overige info (start cursussen, overdaggroepen etc.) kunt u terecht op onze site www.ttvrijnsoever.nl.