Jeugd schrijft over kamp 2016

De kampleiding had al een stukje geschreven over het kampweekend afgelopen maand. Maar het is natuurlijk nog veel leuker om de ervaring van de jeugdleden te horen die meegingen op kamp. Enthousiast vertellen Michiel Huigen en Fé Remery hoe zij het kamp ervaren hebben. 

Tafeltennis Kamp 2016 door Michiel Huigen

Het tafeltenniskamp was erg leuk dit jaar, de begeleiding wist te zorgen voor een goed evenwicht tussen de activiteiten en de momenten dat er even niks hoefde.

Op vrijdag de 13-5-2016 vertrokken we om 18:00, het was de bedoeling om rond 20:00 uur aan te komen, maar door een ongeluk op de weg werd dat ca. 22:00 uur. Toen we aankwamen gingen we eerst het gebouw binnen. We hebben onze tassen boven gezet en daarna zijn we in de eetzaal knakworst op een bolletje gaan eten.

Ik ging met een paar anderen corvee doen en dat was dat. Na deze nachtelijke maaltijd gingen we flessenvoetbal spelen met water en glow-in-the-dark sticks. Na dit spel begonnen sommige jongens te klieren met water, iemand van de begeleiding werd nat en keerde haar halve fles met water over mij heen. Dit was het algemene sein tot een watergevecht waarbij iedereen nat werd.

Na het eten kon je je luchtbed opblazen, daarna was het tijd voor een film.

Op de bovenverdieping waren twee slaapzalen; één werd er afgesloten d.m.v. een schuifdeur. Je moest door slaapzaal 1 om door de schuifdeur te gaan naar slaapzaal 2. Toevallig lag iedereen die meteen wilde slapen (wat de eerste dag natuurlijk pas om een uur of 08:00 (’s ochtends) lukte) in zaal 1. Deze slaapzaal werd de stilteclub genoemd. Slaapzaal 2 noemden we (nou ja, sommigen deden niet mee aan dit gedoe over de slaapzalen (sommigen wisten er zelfs niks van)) de drukteclub, zelf sliep ik (GELUKKIG) in de stiltekamer.

Op dag 2 gingen we vroeg uit de veren. Toen we om 08:30 uur opstonden gingen we meteen ontbijten. Na het ontbijt hoefden we (we, we, ik en een paar anderen gingen corvee doen) even niks, tijd om een potje te voetballen, een boek (proberen te) lezen of wat anders. Om 10:00 uur gingen we naar de Drunense duinen: een groot bos in de buurt. Daar gingen we in teams spellen doen zoals darten, fruit ninja (fruit stukslaan met een ijzeren staaf), een spel met planken waarbij iedereen op 1 v/d 2 planken moest staan (je mocht niet op de grond staan) en door een pad van deze twee planken te maken de overkant te halen, een estafette loop, een spel waarbij je ballen door gaten moest gooien, en memory. Erg leuk allemaal, de winnaarsgroep won onbeperkt pannenkoeken eten de volgende dag. Na de lunch deden we niet zo veel meer, we gingen voetballen, lezen, en meer van dat soort dingen.

Op de dag 3 gingen we naar het bos om een soort levend stratego met spelkaarten spelen. Na het spel gingen we lunchen en naar een erg leuk zwembad in de buurt.

Na het avondeten was (nadat ik WEER corvee had) de Bonte Avond.

Het was erg leuk, er werden moppen getapt, lastige kubussen opgelost, duimen weggetoverd, kaarten gehusseld zonder ze te schudden, een wedstrijd tussen jongens en meisjes gehouden en kleine mannetjes opgemaakt.

En als klap op de vuurpijl (dit was de act van de begeleiding) gingen we de dropping doen, we werden in twee groepen gedropt in een bos. Ik zat in de 1e groep, toen we bijna uit het bos waren liet iemand -ik noem geen namen-  ons zo erg schrikken dat zijn reputatie flink naar beneden ging. Maar wat bleek later? De 2e groep volgde ons best een groot stuk. Maar toen we al een kwartier terug waren, hoorden we de 2e groep terugkomen onder een kopje thee: ‘JOHAN (ik noem geen, maar schrijf wel namen), ik grijp je!!!’ ‘******** Johan!!!’ ‘Gemenerik!’.

Heerlijk toch, zo’n dropping?

Op dag 4 gingen we eerst onze spullen inpakken en ontbijten. We gingen ook naar een oud dorpje voor een speurtocht. Het was erg leuk. We moesten d.m.v. vragen te beantwoorden een zin maken.

Tenslotte gingen we weer naar huis. (Ik had geen corvee die dag!) Het tafeltenniskamp was erg leuk, alleen we deden zo veel dat ik ben vergeten wanneer we nou T-shirts gingen kleuren.

Maar voor iedereen die twijfelt, gewoon meegaan naar het t.t. kamp!!!

- Geschreven door: Michiel Huigen

 

Jeugdkamp tafeltennis 2016 door Fé Remery

Een paar weken geleden zijn een aantal jeugdleden van tafeltennis vereniging Rijnsoever op Kamp geweest in het Brabantse plaatsje Drunen. Het huis waarin we sliepen was een clubhuis dat je kon huren. Beneden gingen we eten (Pannenkoeken, barbecue) , boven ‘’slapen’’ (Allemaal matrassen op de grond) en buiten natuurlijk spelen. Wat we buiten vooral deden was voetballen. De eerste avond deden we buiten flessenvoetbal met glow in the dark sticks erin. Onwijs gaaf zag dat eruit.

Ps. Ik weet niet meer van alles wanneer we wat gingen doen.

Er waren veel activiteiten die we deden. Zaterdag gingen we naar een zwembad. Dat was echt heel leuk. Het zwembad zag er erg gaaf uit vanbinnen. Je had een wildwaterglijbaan met bootjes van twee personen. Maar volgens mij ging het bij ons niet helemaal zoals het echt moest. Gegeven moment zaten we met zijn tienen vast in de glijbaan! Naast die glijbaan waren er nog twee tunnels. Eén daarvan was erg gaaf met licht vanbinnen. Die andere tunnel was 10+ en ging heel snel. Na het zwemmen gingen we barbecueën. Later gingen we nog een spel doen in de bossen/duinen. Het leek op levend stratego. We maakten twee teams en iedereen kreeg een kaart. (zo’n kaart als in een kaartenpakketje voor pesten, klaverjassen enz.) Je moest de spelers van het andere team proberen te tikken en als je kaart dan hoger was als die van hem (In speciale gevallen een haar) mocht je zijn kaart hebben en proberen je kaart in te leveren. We gingen zondag avond/nacht een dropping doen. Dat gebeurde ook in twee teams. Van tevoren kregen we natuurlijk een griezelverhaal te horen. Over Henkie en het lelijke vrouwtje. Na het verhaal werden we geblinddoekt en gingen we met auto’s naar de bestemming. De bestemming was dus in een bos, maar waar? We liepen en liepen en liepen en na ongeveer twee en een half uur kwamen we weer bij het kamphuis aan. Oh ja, en tussen door liet een leiding ons nog even schrikken. 

We hadden ook een ruilspel door de buurt gedaan. Je kreeg een pingpong bal en dan moet je langs de deuren gaan vragen of ze met die pingpong bal wilden ruilen. En zo ga je door totdat je uiteindelijk uitkomt op iets dat veel waard is. Zoals: een blender, een usb stick, enz. Dat was echt heel erg leuk. Uiteindelijk kwam mijn groepje terug met iets van 15 spullenJ.

Dit was mijn eerste kamp en ik denk zeker niet de laatste!

Geschreven door: Fé Remery