Wie heeft de langste adem? LTTT 2016

Jeugd en Senioren aan de bak tijdens Lange Tafeltennis Toernooi

Een hele harde, snelle service. In een oogwenk vliegt de bal voorbij. Door het effect draait de bal alle kanten op. Voetenwerk wordt nog belangrijker. Tijdens het Lange Tafeltennis Toernooi krijgt de tafeltennissport een hele nieuwe dimensie. Op 28 mei 2016 vond alweer de vierde editie van dit interne gezelligheidstoernooi plaats bij TTV Rijnsoever. Organisator Robbert Neijenhuis was tevreden met de opkomst. “Er is veel ruimte in onze zaal, dus we kunnen blijven groeien.”

Een normale tafel is 2,74 meter lang. Tijdens het Lange Tafeltennis Toernooi worden er twee tafels achter elkaar gezet, zodat de totale lengte bijna vijf-en-halve meter wordt. De regels zijn dan ook iets aangepast. Zo moet er op de achterste helft van de tafel geserveerd worden en heb je een extra service als deze toch niet in het goede vak komt. Dit lijkt makkelijk, maar is echt een uitdaging!

Het toernooi staat open voor jeugdleden en senioren. Bij de jeugd werd er gestreden om de titel door dertien fanatiekelingen. Nathan en Wesley waren de sterksten in hun poule, terwijl in de andere poule Luna en Fé de meeste punten scoorden. Door het spelen van kruisfinales werd de verdeling van de bekers bepaald. Luna wist zeer verrassend te winnen van Wesley, terwijl Nathan een maatje te groot was voor Fé. Nathan, Luna en Wesley, gefeliciteerd met jullie prijs! 

In de seniorenpoule werden lange rallies gespeeld en erg hard geslagen. Uithoudingsvermogen en tactisch spel maakten uiteindelijk het verschil. In de eerste poule plaatsten Jeroen en Bram zich voor de kruisfinales. In de tweee poule wisten debutanten Chris en Kira de meeste wedstrijden te winnen. In de strijd om de prijzen moesten zowel Jeroen als Bram met links spelen, wat voor genoeg uitdaging zorgde: zowel Kira als Chris wisten op deze manier Jeroen te verslaan en werden daarmee respectievelijk tweede en derde. Bram verdedigde zijn positie en mag zich daarmee kampioen ‘Lange Tafel’ noemen. Voor een jaartje dan…